ZANGLES

Zangles is voor iedereen!
Volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 7 jaar kunnen bij mij terecht voor zangles. Je hoeft geen noten te kunnen lezen. 

Zangles geven heeft niet alleen te maken met een goed gehoor, maar ook met kijken en luisteren naar een individu. Voor mij is het steeds een uitdaging om uit te vinden wat een leerling nodig heeft en hoe ik iemand kan helpen zich te verbeteren qua stem en presentatie. Mijn kracht en plezier is dat ik geen standaard zanglessen geef, maar deze steeds afstem op de leerling. 

Welk genre? 
Het repertoire dat je zingt hangt af van je eigen
wensen. Klassiek, musical of pop: het kan allemaal. 
Van belang is dat je het met plezier doet. Voor leerlingen vanaf 12 jaar duurt de les 45 minuten. 

Zangles voor kinderen vanaf 7 jaar
Kinderen zijn vaak erg gevoelig voor muziek en het is dan ook een feest om met ze te zingen. Bij hen ligt de focus niet zozeer op stemtechniek, maar op de ontwikkeling van muzikaliteit, ritmegevoel, toonzuiverheid en de liefde voor muziek. Het is ook leuk om samen een lied te maken!
De les voor kinderen tot 12 jaar duurt 30 minuten.

Eén keer per jaar is er een voorzingmiddag zodat
alle leerlingen de kans krijgen hun muzikale
vorderingen aan het publiek te laten horen.

Quotes van leerlingen over de zanglessen:

Johanna Meesters 18 jr.
In de vier jaar tijd dat ik al zangles heb bij Enneke, ben ik door een enorme ontwikkeling gegaan. Mijn stem is gegroeid en mijn techniek verbeterd. Ieder jaar bij de concerten hoor ik van bezoekers terug hoe mijn stem er op vooruit is gegaan.  Ik blijf maar dingen leren en dat vind ik super leuk!

Brenda Reijne
......maar misschien nog wel haar grootste troefkaart: ze is persoonlijk en warm, ze houdt van zingen, zangles geven vind ze het leukste wat er is om te doen, vindt het heerlijk om met jou te werken 
en dat voel je.

Ted Polderman
Vanaf de eerste les heb ik de lessen van Enneke erg gewaardeerd. Het bleek een openbaring voor me en bijvoorbeeld heel anders dan zingen in een koor. Enneke leert mij naast zangtechniek om tevoorschijn te durven komen, dus het verhaal van het lied te vertellen en er de juiste emoties in te leggen.

Mária Berenschot
Heerlijk zingen. Iedere les opnieuw.
Enneke kan goed uitleggen wat ze hoort en dan aangeven hoe het anders moet. ik vind dat boeiend en stimulerend.